Beter communiceren

Communiceren kun je leren!

Heb je ook wel eens het gevoel dat je in twee werelden leeft?

In de ene wereld, bijvoorbeeld je privéleven, ben je assertief, kom je goed op voor je eigen belangen en ideeën en voel je je zeker van jezelf. In de andere wereld daarentegen, bijvoorbeeld je werk, voel je je onzeker en kwetsbaar. En daardoor lukt het je minder makkelijk om voor je zelf op te komen en sta je regelmatig met je mond vol tanden.

Zo ontdekte een cliënt tijdens de coaching dat ze niet zo assertief was  als ze dacht! In haar privéleven en tijdens haar studie had ze altijd een antwoord klaar, had ze veel zelfvertrouwen en plezier in haar leven. Maar na haar studie, vier jaar geleden, was ze gaan werken bij een groot accountantskantoor, een organisatie met een prestatiegerichte en hiërarchische cultuur. Hoewel ze haar werk leuk vond, voelde ze binnen de korte tijd haar zelfvertrouwen verminderen. Ze begon er tegenop te zien om naar haar werk te gaan. De oorzaak was dat ze zich niet veilig voelde in haar werk. De cultuur was anders dan ze gewend was en ineens werd ze geconfronteerd met mensen die werk op haar bureau gooide en opdrachten naar haar riepen in plaats van dat ze vriendelijk vroegen of het haar uitkwam. Door dat gevoel van onveiligheid kreeg ze moeite om voor zichzelf op te komen. Haar zelfvertrouwen daalde. Het gevolg was dat ze zelfs in haar privéleven moeite kreeg om rustig en vriendelijk met mensen gesprekken te voeren zoals ze gewend was. Ze herkende zich zelf niet meer terug en vond zichzelf niet aardig meer.

Ze leerde in de coaching echt assertief te zijn door op een goede manier te leren communiceren. Assertiviteit betekent voor jezelf op komen met respect voor de ander en weet nu dat ze de communicatie  kan sturen! Ze ziet niet meer op tegen het functioneringsgesprekken en gesprekken met collega’s. Dit geeft haar veel meer zelfvertrouwen en ze ziet zichzelf in de nabije toekomst in een leidinggevende functie!

Ik heb geen wachtlijst en je kunt direct een afspraak maken

  • Ook s’avonds en zaterdagochtend mogelijk!
  • Wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact met me op.

Tot ziens bij mij aan tafel!
Vriendelijke groet, Jannie van den Ende.

Telefoon: 050 3139211 / 06 30655497
Contact